TOKAT KEBABI

Yazdır

wwwtokat-kebabi_102
TOKAT KEBABI

Nisan ayında yapımına başlanan Tokat kebabında Karayaka kuzu eti kullanılıyor. Genelde Erbaa bölgesinde üretilen çekirdeksiz patlıcan, domates ve yeşil sivri biber ile kuyruk yağı, kebabın olmazsa olmazı.Et, patlıcan, patates vs. şişe rampalı takılıyor.Tokat kebabına has yapılan çift yönlü fırında gürgen odunu kullanılıyor. Gürgen odunu is yapmıyor, etin güzel pişmesini sağlıyor.Ateşte biraz pişen et fırının hazne denen arka kısmına veriliyor. Böylece daha düşük ateşte yavaş yavaş pişmesi sağlanıyor.

Gürgen odununun ateşinde pişen bu leziz kebaptan tatmak için rotanızı Erbaa ilçesine çevirebilirsiniz.

tokat_kebabi1236

wwwtokat-kebabi_101


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------